4.2.10

Gowalla, Foursquare και Yelp

Έχουμε και λέμε:
Gowalla 100.000 χρήστες και Foursquare 300.000 χρήστες σύμφωνα με το Businessweek

Για τι πρόκειται; Πρόκειται για εφαρμογές δήλωσης τοποθεσίας. Ο κάθε χρήστης μπορεί να δηλώνει το ακριβή του στίγμα GPS το οποίο μέσα από την εφαρμογή γίνεται ορατό από τους φίλους του.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα: Πολλά καταστήματα και μπαρ στην Αμερική προσφέρουν εκπτώσεις σε αυτούς που φαίνονται μέσα από τις εφαρμογές να είναι συχνοί πελάτες. Η λογική είναι ότι οι συχνοί πελάτες λειτουργούν σαν δόλωμα για τους φίλους τους και αυξάνουν την κίνηση στα καταστήματα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα; Η τεχνολογία λειτουργεί μόνο με κινητά τύπου iPhone τα οποία έχουν GPS.

Γενικά οι εφαρμογές με χρήση πληροφοριών θέσης δεν έχει προχωρήσει. Κάποιες προσπάθειες είχαν γίνει στο παρελθόν με το σήμα των κινητών χωρίς να καταλήξουν σε αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά όλα δείχνουν ότι αυτές οι εφαρμογές είναι το καινούργιο αγαπημένο παιδί των media και τον επόμενο καιρό θα τους δοθεί πολλή δημοσιότητα.

1 σχόλιο:

Doggy είπε...

Για το foursquare βγήκε η 1η ελληνική εφαρμογή Snoop. H εφαρμογή επιτρέπει την αναζήτηση venues με ελληνικές κατηγορίες σε όλη την Ελλάδα. Σύντομα θα έρουν και νέα features, όπως και θα προστεθεί και το gowalla.

snoopαρετε όλοι λοιπόν στο snoop.gr ή στο 4square.gr ή στο gowalla.gr