25.5.07

Ο τραγέλαφος συνεχίζεται!

Ασύρματο δίκτυο υπολογιστών σε σχολείο υπό κατάρρευση.


Προχθες το πρωί παρακολουθήσαμε στην τηλεόραση τα εγκαίνια από τον Υπουργό Μεταφορών της ασύρματης σύνδεσης ενός σχολείου ορεινού χωριού της Πελοποννήσου.

Ο κοινοτάρχης του χωριού μετά τις ευχαριστίες προς τον υπουργό, υπενθύμισε ότι το κτήριο του σχολείου είναι κατασκευής 1910 και χρειάζεται επειγόντως 150.000 ευρώ για επιδιόρθωση.

Τέτοια αχαριστία!

Τώρα μένει να δούμε τι θα κάνουν τα παιδιά την ασύρματη σύνδεση καθώς αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σχολείο να διαθέτει καθηγητή ειδικευμένο στη διδασκαλία και τον χειρισμό των υπολογιστών.

Εξάλλου, ο πρόσφατος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν πρόβλεπε θέσεις καθηγητών πληροφορικής όταν ακόμη και κεντρικά σχολεία μεγάλων πόλεων παρουσιάζουν έλλειψη τέτοιων ειδικοτήτων.


2 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Μια λύση θα ήταν να αποκλείονται τα ορεινά σχολεία από κάθε νεωτερισμό, μέχρι να εξαφανιστούν και οι τελευταίοι μαθητές. Τότε θα γκρινιάζουν όλοι, γιατί δεν έκαναν κάτι για να κρατήσουν τους μαθητές.

Τώρα που εγκαθιστούν ένα (πάμφθηνο) δικτυάκι γκρινιάζουν επειδή δεν έγιναν προηγουμένως τα 1002 απαραίτητα μεν, αδύνατον να υλοποιηθούν δε. Τα λεφτά για την παιδεία, την υγεία και άλλους τομείς κοινωνικού ενδιαφέροντος, έχουν ήδη σπαταληθεί σε ολυμπιακούς αγώνες και άλλα γλέντια - σιγά μην φτιαχτούν σχολεία...

Και λες ότι θα έπρεπε να διοριστεί καθηγητής Πληροφορικής εκεί και να πάρει αμέσως απόσπαση, μετάθεση ή άδεια ασθενείας, μέχρι να αποκτήσει μόρια και να έρθει στην Αθήνα; Το εγγύτερο, να μάθει ο υπάρχων δάσκαλος, καθηγητής κτλ. δεν το σκέφτηκες, αλλά κι αυτός διορίστηκε με το όραμα μιας σύνταξης, όχι για να μάθει κάτι καινούργιο...

Ανώνυμος είπε...

Μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι το δικτυάκι που λές είναι τόσο πάμφθηνο όσο νομίζεις.

Η ασύρματη σύνδεση είναι ασύρματη στα τελευταια 10-30 χιλιόμετρα. Για να φτάσουν τα δεδομένα εκεί απαιτείται μισθωμένη γραμμή που έχει μηνιαίο κόστος.

Επίσης πιο σημαντικό είνια το σχολείο να έχει στέγη από Ιντερνετ.