10.3.09

Web Science Conference 2009

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα

Το συνέδριο για την επιστημή του διαδικτύου Web Science Conference 2009 - Society On-Line θα διεξαχθεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα από το WSRI (Web Science Research Initiative) και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 18-20 Μαρτίου 2009 («Θέατρον», Πειραιώς 254, Ταύρος / Αθήνα).

Κορυφαίοι επιστήμονες από το χώρο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής και το χώρο των Κοινωνικών Επιστημών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Sir Tim Berners-Lee, Εφευρέτη του World Wide Web και Top Agenda Setter, τον Ιωσήφ Σηφάκη, τον πρώτο Έλληνα που έλαβε το Turing Award για το 2007, και τον Jacques Bus, Head of Unit F5 "Trust and Security", για το παρόν και το μέλλον του Διαδικτύου, και να καταθέσουν τις απόψεις τους για την ανάπτυξη της Επιστήμης του Web (Web Science).

Η πρωτοβουλία για την Επιστήμη του Web στοχεύει στην κατανόηση του αντίκτυπου των νέων τεχνολογιών της Πληροφορίας και του Διαδικτύου στο επιστημονικό πεδίο και στην καθημερινή πρακτική. Από αυτή την άποψη, το Web Science Conference 2009: Society On-Line προσεγγίζει, χωρίς να περιορίζεται σε αυτές, θεματικές όπως:

E-Marketing & E-Commerce
Η Συμπεριφορά του Καταναλωτή στο Διαδίκτυο
Ατομικά Δικαιώματα & Διαχείριση Συγκρούσεων στο Διαδίκτυο
Ψυχολογία και Διαδίκτυο
Ασφάλεια, Προσωπικά Δεδομένα & Αξιοπιστία στον Κυβερνοχώρο
Περιπτωσιολογικές Μελέτες για την Επιστήμη του Web
Κοινωνική Δικτύωση & Ταυτότητα
Ουδετερότητα & Έλεγχος στο Διαδίκτυο
Πολιτική & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Δρ. Κάρολος Παπούλιας. Θα συμμετέχουν επίσης o Υπουργός Πολιτισμού Α. Σαμαράς, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και η Πρόεδρος της ACM Καθηγήτρια Dame Wendy Hall.

Στο Web Science Conference 2009: Society On-Line το Ερευνητικό Κέντρο «ΩΜΕΓΑ» συμμετέχει μέσω της οργάνωσης δύο (2) ειδικών θεματικών συνεδριών με τίτλους «Η Πολιτική στο Web» και «Η Κοινωνιο-Ψυχολογία του Web», και της οργάνωσης-διαχείρισης του Poster Session του συνεδρίου, από σχετική Επιτροπή την οποία στελεχώνουν μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Ερευνητικού Κέντρου «ΩΜΕΓΑ».

Η συμμετοχή σας στο Web Science Conference 2009: Society On-Line θα μας τιμήσει και θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για γόνιμη ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και προτάσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Επιστήμη του Web.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την εγγραφή σας:

http://www.websci09.org/registration/

Δεν υπάρχουν σχόλια: