26.4.07

Ας κρατήσουν οι χοροί .

Ο χορός των εξαγορών καλά κρατεί.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η εξαγορά των Αττικών Τηλεπικοινωνιών από την HOL (Intracom).

Οι Αττικές Τηλεπικοινωνίες είναι η εταιρία που μας ταλαιπωρεί σκάβοντας όλη την Αθήνα (τους δρόμους) για την τοποθέτηση οπτικών ινών. Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσε να φτιάξει ένα μητροπολιτικό δακτύλιο οπτικών ινών.

Η τοποθέτηση των καλωδίων μόλις μερικά δεκάδες εκατοστά κάτω από το οδόστρωμα δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με την αντοχή του δικτύου και τη συχνότητα βλαβών, δεδομένου ότι στην Ελλάδα οι δρόμοι σκάβονται με μεγαλύτερη συχνότητα από τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Οι Αττικές Τηλεπικοινωνίες αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χωρητικότητάς του δικτύου της παραμένει αδιάθετο.

Η εξαγορά της δίνει την δυνατότητα στην HOL να ανεξαρτητοποιηθεί (σε μεγάλο βαθμό) από τον ΟΤΕ για την περιοχή της Αττικής. Η πρόκληση ωστόσο είναι η εμπορική διάθεση της χωρητικότητας του δικτύου.

Είναι λογικό να αναμένεται ένας πόλεμος τιμών στις συνδέσεις μεταφοράς δεδομένων.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Οι Αττικές Τηλεπικοινωνίες αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χωρητικότητάς του δικτύου της παραμένει αδιάθετο''. Δεν βλέπω να ήσασταν ιδιαίτερα ενημερωμένος τότε. Κατά την εξαγορά οι ΑΤ.Τ. ήταν εξαιρετικά επικερδείς και σε βάθος χρόνου έσωσαν τη HOL από τη χρεοκοπία, χάρη στα μισθωμένα κυκλώματα των 1000+ πελατών που είχαν και των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που πρόσφεραν κάθε μήνα στα άδεια ταμεία της HOL. Μέχρι και σήμερα οι ΑΤ.Τ είναι ο καθοριστικός παράγων βιωσιμότητας της HOL αφού τα μισθωμένα εξακολουθούν να παράγουν περισσότερα λεφτουδάκια για την εταιρία απ’ότι οι llu συνδέσεις.

ΙΤeco είπε...

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέτε.

Η δική μου πληροφόρηση είναι ότι την εποχή της πώλησης οι Αττικές δεν έσφιζαν οικονομικής υγείας.

Αν πράγματι ήταν ιδιαίτερα επικερδείς γιατί να πωληθούν;

Ποιός πουλάει ένα φιλέτο;