16.6.10

Tι ειδα στο Open Coffee XXXIII

Μια από τις καλύτερες βραδιές χθες από άποψη ομιλητών.

Δυστυχώς η προσέλευση του κοινού, ελέω μουντιάλ, δεν ήταν ανάλογη.

Οι παρεμβάσεις του κοινού εποικοδομητικές, με εξαίρεση ελάχιστες life style ερωτήσεις,.

Έχουμε και λέμε

Ο Ιάσων Κρητικός, παρουσίασε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για smart phones με αντικείμενο την αξιολόγηση κάθε είδους καταστήματος λιανικής (θέατρο, bar, εστιατόριο κ.λπ.). Αν εξαιρέσουμε τις άστοχες και εκνευριστικές απαντήσεις του σε αυτονόητες ερωτήσεις του κοινού (πώς στοχεύετε να βγάλετε λεφτά; Ποια είναι η κρίσιμη μάζα που στοχεύετε;) ήταν μια καλή παρουσίαση ιδιαίτερα χάρη στην δυναμική της ιδέας που υλοποιήθηκε.

Ευτυχώς ο Βασίλης Ράππος της iSteam, διόρθωσε όλα τα ελαττώματα της προηγούμενης παρουσίασης. Παρουσίασε εύστοχα, με ειλικρίνεια και αυτοκριτική τις “Αλήθειες & μύθοι για το App Store”.

Ο Δημήτρης Μαυράκης, αναλυτής τηλεπικοινωνιών της Informa Telecoms (??), επιχειρήσε ανεπιτυχώς να συμπιέσει insights ετών σε παρουσίαση λίγων λεπτών για την αγορά εφαρμογών κινητής. Το κύριο πρόβλημα της ενδιαφέρουσας παρουσίασης του ήταν ότι όσα παρουσίαζε σχετικά με τάσεις και γόνιμες περιοχές για καινοτομική επιχειρηματικότητα φάνταζαν τόσο μα τόσο μακρινά από την ελληνική πραγματικότητα. Τον παρακολουθούσαμε όπως θα παρακολουθούσαμε έναν αριανό που θα μας παρουσίαζε τις αριανές τεχνολογικές προοπτικές.

Δυστυχώς, τις μη προοπτικές της ελληνικής καινοτομίας ήρθε να μας τις επιβεβαιώσει μέσα από την ομιλία του ο Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή & CTO της Byte Μobile. Σε μια σύντομη και περιεκτική ομιλία κατέρριψε πολλούς ελληνικούς μύθους («επενδυτές δεν υπάρχουν στην Ελλάδα»), παρουσίασε μια εφαρμογή ουσίας που βελτιστοποιεί τη μετάδοση στα δίκτυα παρόχων. Παρότι άφησε αρκετά σκοτεινό το θέμα των δικαιωμάτων και της επέμβασης πάνω στο αρχικό έργο μας έκανε χαρούμενους που παρακολουθήσαμε μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις ever.

Δεν υπάρχουν σχόλια: