30.7.10

Πρωταθλητές στο παράνομο λογισμικό

Σύμφωνα με μελέτη της BSA η Ελλάδα κατέχει την Τρίτη θέση στην Ε.Ε. στην κατοχή παράνομου λογισμικού με ποσοστό 58% ως προς τη κατοχή νομίμου λογισμικού.

Η συνολική αξία του παράνομου λογισμικού ανέρχεται στα 173 εκατ. ευρώ!

21.7.10

Αυλαία για το κινητό της Google

H Google ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του Nexus One, μετά την εμπορική αποτυχία του εγχειρήματος.

Μέχρι πρόσφατα πωλήθηκαν μόλις 135.000 συσκευές όταν οι ανταγωνιστές (Apple με iPhone και Motorola με Droid το οποίο χρησιμοποεί το λειτουργικό Android της Google) πούλησαν στο ίδιο διάστημα 1 εκατ. συσκευές.

Ως αιτία για την αποτυχία το cnn.com αναφέρει την επιμονή της Google να το διαθέτει μόνο online.

18.7.10

Μεγάλη ήττα της Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι θα διατηρήσει τα Windows XP μέχρι το 2020!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι πελάτες της θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν και να εγκαθιστούν αλλά επίσης και να διατηρούν τα ήδη αγορασμένα Windows XP αντί για τα Windows 7.

Πρόκειται για μια ήττα της Microsoft και μια σημαντική αιτία απώλειας εσόδων (καθώς πολύς κόσμος δεν αγόρασε τα windows Vista όπως δεν θα αγοράσει την καινούργια έκδοση Windows 7).

Αποτελεί απόρροια της ιδιαίτερα αποτυχημένης έκδοσης των Windows Vista και του γεγονότος ότι το 74% των επαγγελματιών παρέμειναν στα Windows XP και δεν μετακινήθηκαν στα Vista.

Το παραπάνω γεγονός ενέχει και έναν επιπλέον κίνδυνο. Οι μεγάλες διαφορές

6.7.10

Πόσο κοστίζει το in-Flight Internet;

Πολύ ακριβά αν και όχι όσο οι εν πτήσει τηλεφωνικές συνομιλίες. Από 5 έως 13 δολάρια σύμφωνα με τα τιμολόγια της εταιρείας aircell και ανάλογα με την πτήση.

Η αγορά συνεχώς διευρύνεται: 100 αεροπλάνα πέρυσι, 950 φέτος. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να μειώσει περαιτέρω τις τιμές.

1.7.10

Μεγαλώνει το εμπόριο μέσω κινητών

Πέρσι σύμφωνα με το businessweek.com το eBay είχε έσοδα $600 εκατ. από πωλήσεις μέσω κινητών. Φέτος αναμένει έσοδα $1,5 δις. τα οποία αντιστοιχούν στο 20% των συνολικών εσόδων υψους $ 8,7 δις.

Σύμφωνα με την εταιρεία ABI Research τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις μέσω κινητών αναμένονται να ανέλθουν στα $199 δις. δολάρια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης κινητού στο eBay αφορά την παρακολούθηση των δημοπρασιών. Αυτοί που συμμετέχουν μπορούν να παραμένουν ενήμεροι όπου και να βρίσκονται για την πορεία της δημοπρασίας που τους ενδιαφέρει και να ανεβάζουν το τίμημα τους μέσω κινητού. Πρόκειται για μια περίπτωση όπου η φορητότητα του κινητού προσφέρει προστιθέμενη αξία στην υπηρεσία.